Pinterest; één van de snelst groeiende social bookmarking toolsBOUWTWEETS.nl Pinterest; één van de snelst groeiende social bookmarking tools
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BOUWTWEETS.nl | 24/09/2017

Scroll naar boven

Top

One Comment

Pinterest; één van de snelst groeiende social bookmarking tools

Pinterest; één van de snelst groeiende social bookmarking tools
N. van Doorn

Pinterest is in de VS momenteel één van de snelst groeiende social bookmarking tools. Hiermee kan je foto’s op een plaats bewaren, of te wel “pinnen”. Niet alleen leuk, maar ook nog eens goed om bezoekers naar je website of blog te leiden.

Hoe werkt Pinterest?

Pinterest is een virtueel prikbord (pinboard) waar je afbeeldingen kan verzamelen en delen. Iedere image die je tegenkomt op het internet kan je ‘pinnen’ en zo kan je eigen moodboards samenstellen of simpelweg dingen die je interessant of mooi vindt delen met anderen. Leuke toegevoegde waarde is de koppeling met Facebook en Twitter. Zie je een leuke foto, ‘pin’ deze dan en verspreid dit dan direct op Twitter en Facebook.

Een afbeelding – pin – kan je toevoegen aan Pinterest met de Pin It button. Dit is een button die je kunt toevoegen aan je snelkoppelingen bovenin je browser. Afbeeldingen kunnen ook rechtstreeks vanaf je pc worden geüpload.

Pinterest maakt het tevens mogelijk om andere pinboards te volgen. Wanneer je inlogt op je Pinterest account zie je de laatst toegevoegde pins van mensen die je volgt.

Meer traffic naar uw website

Dit netwerk geeft u de kans om in contact te komen met nieuwe mensen. Bovendien kan je een foto van jezelf toevoegen en een kleine bio met links naar je blog, website en andere sociale kanalen. Je kan de foto’s van je eigen blog of website ook pinnen, waardoor  bezoekers sneller zullen doorklikken naar jouw pagina.

Ik zie hier grote kansen voor ontwikkelaars, makelaars, architecten en kopers om hun producten onder de aandacht te brengen.

Iedere pin linkt trouwens naar de website waar die vandaan komt. Die backlinks zijn niet de meest waardevolle, maar jouw zichtbaarheid kan er wel door verhogen.

Pinterest

 

Heb je zelf een WordPress blog of website? De plugin Pin It On Pinterest maakt het gemakkelijk om de Pin It button toe te voegen aan je website.

Zelf heb ik vandaag ook een account aangemaakt. U kunt mijn pinboard zien op http://pinterest.com/nvandoorn

 

Reacties

Reactie toevoegen